Илон Мъск обяви, че ще продължи да плаща за сателитните комуникационни

...
Илон Мъск обяви, че ще продължи да плаща за сателитните комуникационни
Коментари Харесай

Илон Мъск: Майната му, ще продължавам да плащам интернета на Украйна

Илон Мъск разгласи, че ще продължи да заплаща за сателитните информационни станции Starlink, които е изпратил на украинците в помощ на войната с Русия, заяви BBC.

“По дяволите… Въпреки че “Starlink ” губи пари, а други компании получават милиарди долари от парите на данъкоплатците, ние ще продължим да финансираме украинските управляващи ”, писа Мъск в “Twitter ”.

Тази седмица Мъск разгласи, че ще спре финансирането на сателитните информационни станции Starlink, които подари на Украйна при започване на войната и които помогнаха доста на украинците – както военни, по този начин и цивилни.

SpaceX изпрати писмо до Пентагона през септември, заявявайки, със същото движение.

Писмото съдържаше искане към Пентагона да поеме разноските за доставка на комплекти съоръжение за управляващите и военните в Украйна. Те, съгласно SpaceX,
ще костват повече от 120 милиона $ до края на годината и 400 милиона $ идната.
Часове по-късно от Пентагона дадоха отговор на Мъск, че има други варианти за сателитен интернет.

Само три дни след началото на съветската експанзия в Украйна Мъск даде гратис за сметката на компанията си SpaceX, терминали „ Starlink “ на украинската войска.

Припомняме, че в последно време Мъск се зае с проблемите в Украйна и даже предложи проект за разрешаване на спора, който включва териториални отстъпки за Русия. Той беше упрекнат, че е
влезнал в конктакт и даже в споразумение с съветския президент Владимир Путин.
Междувременно милиардерът в своя кротичък проект предложи Украйна да остане неутрална и публично да отстъпи Крим на Русия и предложи провеждането на референдуми под наблюдението на Организация на обединените нации за това дали окупираните украински територии би трябвало да се причислят към Русия, откакто Кремъл твърди, че тези територии съвсем единомислещо дали своят вот да се причислят към Русия предишния месец.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР